Petra Månströms erfarenhet av SiderAL® Forte

Facetune_10-04-2019-15-59-00

Fotograf: Emma Shevtzoff

Jag har älskat träning så länge jag kan minnas och är väldigt tacksam över att min hälsa har tillåtit mig att träna i stort sett hur ofta och hur hårt jag vill. När jag väntade barn 2015 drabbades jag dock, i likhet med många andra gravida, av järnbrist. Blev rekommenderad ett järntillskott som tyvärr inte passade mig så bra. Jag blev konstig i magen och allmäntillståndet blev sämre. Så efter att ha testat flera olika järntillskott gav jag till slut upp och höll mig till enbart järnrik kost. Efter förlossningen återgick järnvärdena till de normala och jag tänkte inte mer på saken.

Men 2018 hände något. Plötsligt drabbades jag av extremt rikliga och ihållande menstruationer, som kunde pågå i flera veckor. Efter en tid fick jag konstaterat att jag hade myom, en slags muskelknuta i livmodern som många kvinnor drabbas av och som ofta orsakar dessa rikliga blödningar. Läkaren konstaterade att jag hade järnbrist, vilket också förklarade varför jag knappt hade någon ork över till att sköta mitt jobb – än mindre till att träna. Än en gång rekommenderades jag att berika min kost med samma järntabletter som 2015, men turligt nog hade jag nu via mitt arbete kommit i kontakt med Sideral Forte, ett järntillskott som har funnits på kontinenten i många år och som nu kommit till Sverige. Sideral Forte har ett hölje som gör att de är extra skonsamma mot tarmen, något jag snabbt märkte när jag började ta kapslarna.

Det var en stor lättnad att tröttheten äntligen minskade utan att jag tvingades ”betala” med en krånglande mage. Det räckte ju liksom med de där extrema blödningarna. Och glädjande nog upplevde jag en skillnad riktigt snabbt. Det var en otrolig känsla när jag gav mig ut på en löptur efter en längre tids vila och upptäckte att jag inte längre ”trampade vatten”. Nu kom jag faktiskt framåt och med ”schvung” i löpsteget. Ett sådan förändring hade inte varit möjlig utan Sideral Forte.

Så stort TACK för att ni finns! 

Petra Månström
Journalist, författare, grundare av Maratonpodden
och tillika en av Sveriges mest inflytelserika löparprofiler.