Q/A

Kan SiderAL® Forte användas under graviditet?

SiderAL® Forte kan användas under graviditet om du har ett ökat behov av järn i kosten men ska inte ersätta en balanserad kosthållning. SiderAL® Forte består endast av ingredienser som är godkända av EFSA att använda inom livsmedel och kosttillskott. 

Innehåller SiderAL® Forte titandioxid?

SiderAL Forte är fritt från titandioxid.

Varför innehåller SiderAL® Forte C-vitamin?

SiderAL® Forte innehåller C-vitamin för att öka upptaget av järn från den övriga kosten. C-vitaminet har ingen betydelse för upptaget av järnet i SiderAL® Forte.

Kan jag öppna kapseln och enbart inta pulvret i kapseln?

Ja det går bra att öppna kapseln och hälla ut pulvret i lämplig dryck utan att absorptionen påverkas.

Är kapseln av vegetabiliskt ursprung?

Ja. 

Kan jag som vegan använda SiderAL® Forte?

Nej, SiderAL® Forte innehåller mjölkprotein.

Vad innehåller SiderAL® Forte

Sideral® r.m. (Järnpyrofosfat, pregelatiniserad risstärkelse, sackarosestrar av fettsyror, solroslecitin som stöds på glukossirap;
mjölkprotein; trikalciumfosfat). Stabiliseringsmedel: mikrokristallincellulosa (E460). Klumpförebyggande medel: hydroxipropylmetylcellulosa (E464), antioxidantmedel: C-vitamin (L-askorbinsyra), magnesiumsalter av fettsyror (E470b), kiseldioxid (E551). Färgämne: röd järnoxid (E172). Glutenfri.

Måste jag ta SiderAL® Forte på fastande mage och undvika exempelvis te och kaffe?

Nej, du kan ta SiderAL® Forte när du vill, med eller utan måltid. Tar du det tillsammans med mat och dryck går det bra att inta SiderAL® Forte med det du önskar som exempelvis te, kaffe eller mjölk.

Är järnet i SiderAL® Forte 2-värt eller 3-värt?

SiderAL® Forte innehåller järnpyrofosfat som innehåller 3-värt järn. 3-värt järn är den form som transportproteinet transferrin kan binda till.