Vad är SiderAL® Forte?

Vad är SiderAL Forte?

SiderAL Forte är ett effektivt järntillskott där järnet ligger inbäddat i ett skyddande hölje av bland annat solroslecitin vilket gör att tarmen inte kommer i direktkontakt med järnet. Tack vare SiderAL Fortes utformning tolereras det väl av de allra flesta, till och med av dem som inte tål sina traditionella järntabletter av järnsulfat.

Hur mycket järn innehåller SiderAL Forte?

SiderAl Forte innehåller 30 mg järn och 70 mg C-vitamin. Järnet i SiderAL Forte bidrar till kroppens normala bildning av röda blodkroppar. Tack vare SiderAL Fortes hölje absorberas järnet effektivt i tarmen i jämförelse med traditionellt järnsulfat. Därmed behövs en mindre mängd järn från SiderAL Forte i jämförelse med järnsulfat för att uppnå samma mängd absorberat järn. Om du bytt från tabletter av järnsulfat till SiderAL Forte för att komplettera kosten med järn kan det därför innebära att den dagliga dosen järn som du behöver blir lägre på grund av skillnader i hur mycket järn som absorberas. Följ den rekommenderade dosen av SiderAL Forte som finns angivet på förpackningen (1 kapsel per dag) och överskrid den ej.

Hur stor är chansen att jag tål SiderAL Forte om jag får magbesvär av vanliga järntabletter?

Av de som inte tolererar järntillskott av järnsulfat kan de allra flesta använda sig av SiderAL Forte för att komplettera kosten med järn.

Kan jag förvänta mig några magbesvär?

SiderAL Forte är ett skonsamt järntillskott och de flesta som inte tål vanliga järntabletter kan använda SiderAL Forte. Följande biverkningar kan förekomma: förstoppning (4,5 %), diarré (4,5 %), illamående (3 %) och huvudvärk (3 %).

Vem kan behöva komplettera kosten med järntillskott?

Under vissa perioder i livet kan järntillskott behövas för somliga. Järntillskott bör dock inte användas utan att det finns ett konstaterat behov av att komplettera kosten med järn. Grupper som under perioder kan behöva komplettera kosten med järn inkluderar:

Kvinnor i fertil ålder

Gravida

Blodgivare

Individer som tränar regelbundet

Vegetarianer

Det är enkelt att ta SiderAL Forte 

SiderAL Forte kan du ta med eller utan måltid och det kan tas med vilket livsmedel som helst. Vid eventuella sväljproblem kan kapseln öppnas och pulvret röras ut med ett lämpligt livsmedel. Den som vill undvika gelatin kan med fördel öppna kapseln och inta enbart pulvret tillsammans med lämpligt livsmedel som exempelvis yoghurt eller smoothie. SiderAL Forte kan dock inte användas av de som praktiserar vegansk kosthållning eftersom pulvret innehåller mjölkprotein.

Vad innehåller SiderAL Forte?

Alla ingredienser i SiderAL Forte är godkända för användning i livsmedel och kosttillskott. SiderAL Forte innehåller följande ingredienser: Järnpyrofosfat, pregelatiniserad risstärkelse, sackarosestrar av fettsyror, solroslecitin, glukossirap, kalciumfosfat, mjölkprotein, mikrokristallin cellulosa, vitamin C, hydroxipropylcellulosa, magnesiumstearat, kiseldioxid. Ingredienser kapsel: titandioxid, röd järnoxid, gelatin (kosher-och halalcertifierat).1 kapsel innehåller 30 mg järn (214 %*) och 70 mg C-vitamin (87,5 %).* % av dagligt referensintag.